ایسنا/فارس مدیر کل حفاظت #محیط_زیست #فارس با بیان اینکه #ایران در #فرسایش #خاک اول است، گفت: #دامداری_سنتی، چرای بیرویه، #جنگل تراشی و فعالیتهای توسعهای، معدنکاری و کشاورزی در شیب از عوامل اصلی فرسایش خاک است.
حمید ظهرابی پنجشنبه ۱۳ آذر در جلسه ویدئو کنفرانس سمنهای محیط زیستی با تاکید بر اهمیت خاک گفت: امسال موضوع روز جهانی خاک با رویکرد تنوع زیستی و حفاظت از خاک برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به اینکه خاک یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده حیات است و نقشی پایهای در ایجاد تنوع زیستی دارد، افزود: تنوع زیستی خاک فراتر از چیزیست که در اندیشه ما میگذرد، مثلا اگر یک بیل خاک از نقطهای به نقطه دیگر تغییر مکان دهد، تاثیر آن بر تنوع زیستی بسیار فراتر از تصور ما است.
ظهرابی ادامه داد: طیف عظیمی از میکروارگانیسم ها متناسب با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی در آن خاک با پارامتر های متنوع تاثیرگذار شکل گرفته است. که گاها میتواند با فاصله چند صد متر متفاوت از همدیگر باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس گفت: امروزه موضوع تنوع زیستی خاک کمتر مورد توجه قرار گرفته و دیدگاه ها بیشتر متوجه حیوانات بزرگ جثه است چرا که انسانها آنچه را با چشم می بینند را راحت تر می پذیرند.
رتبه اول ایران در فرسایش خاک
وی با اشاره به اینکه مسائلی چون فرسایش خاک از بزرگترین معضلاتی کشور محسوب می شود، گفت: متاسفانه با وجود اینکه کشور ما جزو کشورهای پر بارش نیست، رتبه اول فرسایش خاک متعلق به کشور ما است.
ظهرابی ضمن یادآوری اینکه فرسایش محصول بهرهبرداریهای ناپایدار از پوشش گیاهی است، گفت: دامداری سنتی یکی از عوامل بسیار مخرب به شمار میرود؛ به علت چرای دام فراتر از ظرفیت مراتع، آسیب های جبران ناپذیر به تنوع زیستی، خاک و بنیان های حیاتی کشور وارد شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر